Εκτυπωτες Canon

Γενικά είναι οι δυο κορυφαίες εταιρείες δημιουργίας και κατασκευής εκτυπωτών στον κόσμο. Συνοπτικά όμως και αυτή είναι η άποψή μας, οι Epson κατέχουν την απόλυτη χρωμομετρία και σταθερότητα σε επίπεδα proofing. Η απόδοσή τους στην περιοχή του κόκκινου είναι πολύ πιο μεγάλη και οι χρωστικές των μελανιών τους δουλεύουν καλύτερα στον καμβά. Το ink limit όμως στα προφίλ τους είναι αρκετά υψηλότερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη κατανάλωση στα μελάνια. Επίσης η ταχύτητα παραγωγής είναι η μικρότερη στον αναταγωνισμό.

Απο την άλλη οι Canon είναι πιο γρήγοροι ή ακόμα πιο πολύ γρήγοροι όταν μιλάμε για τα μοντέλα υψηλών παραγωγών. Οι χρωστικές των μελανιών τους είναι καλύτερες στα φωτογραφικά χαρτιά. Μπορούν να εκτυπώσουν ταυτόχρονα και με photo black μελάνι στα φωτογραφικά χαρτιά αλλά και με matte black στον καμβά και άλλα matte υλικά χωρίς χάσιμο χρόνου για αλλαγές του μαύρου και βέβαια αρκετό μελάνι χαμένο. Τέλος, παρόλο που είναι 12 μελάνοι, είναι πολύ πιο οικονομικοί από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό χρησιμοποιώντας πιο συνετά το μελάνι που χρειάζετε.Δείτε κάποια συγκριτικά τεστ που έχουν γίνει από ανεξάρτητο εργαστήριο καταναλωτών στην Αγγλία.

Canon Pro 2000 vs Epson SC-P7000
Canon Pro 4000 vs Epson SC-P9000
Canon Pro 4000s vs Epson SC-P8000
Canon imagePROGRAF 8000s
Canon iPF 8000S vs HP DJ Z6100
Canon iPG8100 vs Epson SP 9880 Hi Cov

Για να υπολογίσετε με ακρίβεια το κόστος των εκτυπώσεων, κατεβάστε το παρακάτω αρχείο κάνοντας δεξί κλικ και "Αποθήκευση συνδέσμου"
Υπολογισμός κατανάλωσης μελανιού για PRO-2000/4000/4000S/6000S.